Vijesti

Netanyahu: Nisam impresioniran izjavama muslimanskih zemalja

631views

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu je rekao da nije impresioniran izjavama čelnika muslimanskih zemalja na sastanku Organizacije za islamsku suradnju (OIC) u Istanbulu koji su u srijedu pozvali na priznanje istočnog Jerusalema prijestolnicom palestinske države.
– Sve te izjave nas ne impresioniraju – rekao je Netanyahu u govoru nakon poziva muslimanskih zemalja upućenih međunarodnoj zajednici da proglasi istočni Jeruzalem glavnim gradom palestinske države, u odgovoru na američku odluku da sveti grad proglasi prijestolnicom Izraela.

Glasnogovornik izraelskog ministarstva vanjskih poslova Emmanuel Nahshon je te izjave iz saopćenja OIC-a o Jerusalemu ocijenio provokatorskim.

– Palestincima bi bilo bolje da prihvate stvarnost i djeluju u korist mira, a ne ekstremizma – dodao je premijer.

– Oni bi trebali priznati još nešto u vezi Jeruzalema, ne samo da je glavni grad Izraela, već i da mi u Jerusalemu poštujemo slobodu svih religija i mi smo oni koji na Bliskom istoku to činimo kao nitko drugi – dodao je te kazao da će “na kraju istina pobijediti i brojne druge zemlje će priznati Jerusalem za glavni grad Izraela i tamo će prebaciti svoje ambasade“.

(Agencije)