Vijestiiiiii

Netanjahu: Izrael će otežati uvjete zatvorenim Palestincima

318views

Jučer je izraelski premijer Benjamin Netanyahu na konferenciji u Jeruzalemu najavio kako će ukinuti privilegije za Palestince zatočene u izraelskim zatvorima. “Odlučio sam promijeniti izraelsku politiku prema teroristima koji sjede u našima zatvorima”, kazao je.

Izrael palestinske aktiviste karakterizira kao teroriste, optužujući ih za napade na izraelske civile. Netanyahu je kazao kako neće prijeći granicu kršenja izraelskog i međunarodnog prava, ali da će određeni koraci kojima će se “zagorčati” život palestinskih zatvorenika biti poduzeti. Netanyahu se posebno osvrnuo na “apsurdnu praksu kojom se članovima militantnih grupa dopušta da u zatvoru steknu visoke akademske statuse”.

Opaske izraelskog premijera uslijedile su nakon najave Hamasa da neće dopustiti Crvenom križu da posjeti izraelskog vojnika Gilada Shalita, koji je zarobljen u akciji 2006. godine, te se smatra da je zatvoren u Gazi. Izrael navodno razmišlja o tome da oslobodi 1000 palestinskih zatvorenika u zamjenu za Shalita.

(Index.hr)