Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Neonacisti prijete klanjem grčkim muslimanima!

488views

Neonacisti su dali jednomjesečni ultimatum za muslimane da napuste Grčku ili će biti – zaklani poput piladi. “Muslimanski ubice, ako do 30. juna ne zatvorite svoje bordele u Grčkoj, ići ćete u pakao,” navodi se u pismu poslanom web-stranici islamske zajednice Grčke. Oni koji ne ispoštuju ultimatum, navodi se, bit će “zaklani kao kokoši na cesti.”

Napisano na grčkom, engleskom i arapskom jeziku, pismo koristi vulgarni jezik protiv muslimana u Grčkoj. Ako muslimani ne napuste zemlju, “Bit će krvi”.

Amblem neo-nacističke, fašističke grupacije, Zlatna Zora, otisnut je na pismu.

Zahvaljujući trenutnim privrednim teškoćama u Grčkoj, krajnja desnica Zlatna zora je stekla popularnost i neprijateljskom retorikom protiv imigranata.

Islamska zajednica Grčke je potvrdila da je pismo upućeno muslimanima, a ne useljenicima. “A to znači otvorena vjerska mržnja spram ljudi.”

Islamofobija je u porastu u dugovima pogođenoj Grčkoj, koja se bori sa recesijom zbog koje su hiljade ljudi ostale bez posla.

U 2011, muslimani su na otvorenom klanjali Bajram u blizini centra grada Atine, a lokalni stanovnici su bacali jaja na njih i puštali glasnu muziku.
 
(Vakat.ba)