Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

NATO je uvjetno spreman na obustavu vatre tokom ramazana

413views

Iz NATO-a su danas poručili kako su spremni prestati s bombardiranjima u Libiji za vrijeme ramazana, ukoliko i Gadafijeve trupe također budu spremne poštovati primirje tokom muslimanskog svetog mjeseca.

“Trebamo pričekati i vidjeti hoće li Gadafijeve trupe nastaviti s granatiranjem i vojnim operacijama. Ukoliko to nastave činiti, a mi procijenimo da u opasnost dovode živote libijskih ljudi, onda smatram da je prikladno nastaviti s operacijama s ciljem zaštite njihovih života”, kazao je NATO-ov glasnogovornik Bracken.

Valja napomenuti kako američke trupe dosad nisu poštovale ramazan i nisu prekidali bombardiranja u Iraku i Afganistanu, piše Associated Press. S obzirom da Gadafi tvrdi kako su zračni napadi na Tripoli usmjereni na civile, NATO se boji da bi bombardiranje tokom ramazana zaista moglo isprovocirati nezadovoljstvo u islamskom svijetu.

(index.hr)