Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Naša stranka podnosi tužbu zbog zabrane gay parade u Sarajevu

638views

Sarajevcki otvoreni centar (SOC) bio je zakazao marš za prava homoseksualaca. Za ovaj marš bile su potrebne određene dozvole, kao npr. dozvola kantonalnog ministra saobraćaja Muje Fiše. Kako ministar Mujo Fišo nije dao dozvolu za marš LGTB osoba ili, kako se to obično naziva, gay parade, tako su se mnogi odlučili na njegovu osudu.

Aktivistkinje Lejla Huremović, Vladana Vasić i Emina Bošnjak, izrazile su nezadovoljstvo odbijanjem resornog ministarstva da se izda dozvola za obustavu saobraćaja za vrijeme dok pripadnici LGBT populacije i njihovi prijatelji imaju “protestnu šetnju” od Vječne vatre do zgrade državnih institucija Bosne i Herceogvine.
U zaštitu homoseksualaca ustala je i Naša stranka koja je, kako javljaju mediji, najavila tužbu protiv ministra Muje Fiše koji nije izdao potrebne dozvole za održavanje gay parade.

(BNN.BA)