Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Napetost između izraelske vojske i obavještajaca

335views

Izraelska vojska i obavještajna služba javno razmjenjuju optužbe o tome ko je kriv za neuspjeh njihovih napada na Gazu. Cijela situacija je izmakla kontroli nakon gostovanja zvaničnika izraelske Obavještajne službe na jednoj izraelskoj televiziji kada su kazali da su upozorili izraelsku vojsku na napade Hamasa u julu ove godine.

Izjave su izazvale brojne reakcije koje su izraženije nakon propalog napada na Pojas Gaze. Na ove izjave reagovao je i izraelski premijer Benyamin Netanyahu koji je sazvao sastanak Bennyja Gantza, načelnika Generalštaba izraelske vojske, ministra odbrane Moše Yalona i direktora Obavještajne službe Yorama Kohena.
 
Nakon sastanka sa Netanyahuom, Obavještajna služba je pokušala smanjiti napetost sa vojskom pojasnivši da su informacije, koje su date vojsci samo pokazivale na pripreme za rat protiv Izraela.
 
Gantz se sastao sa Kohenom u cilju prevazilaženja međusobnih prepucavanja.

(AA)