Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Napadač iz Medine 34-godišnji Pakistanac

712views

Saudijske vlasti saopćile su danas da je samoubilački bombaški napad ispred svetilišta u Medini u ponedeljak izveo Pakistanac koji je u Saudijsku Arabiju došao prije 12 godina da radi kao vozač.
U saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova, dan nakon napada, navodi se da je napadač identifikovan kao 34-godišnji Abdulah Kalzar Kan i da je živio u lučkom gradu Džedi na Crvenom moru sa suprugom i njenim roditeljima, prenosi AP.

U jučerašnjem bombaškom napadu u Medini ubijena su četvorica pripadnika saudijskih sigurnosnih snaga, dok ih je pet ranjeno na parkingu ispred velike džamije u kojoj je sahranjen poslanik Muhammed.

Nijedna grupa za sada nije preuzela odgovornost za taj napad, kao ni za napade izvedene u blizini američkog konzulata u Džedi i samoubilački napad automobilom-bombom kod šiitske džamije na istoku Saudijske Arabije, navodi američka agencija.

(Fena)