Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Nakon razornog zemljotresa: Ankara odbila pomoć Izraela

380views

Izraelski ministar odbrane Ehud Barak rekao je večeras da je Ankara odbila pomoć Izraela, nakon razornog zemljotresa koji je pogodio jugoistok Turske.

“Njihov odgovor je negativan, ali ako kasnije kažu da im je potrebna dodatna pomoć, ili ukoliko se predomisle, mi smo spremni da pomognemo”, rekao je Barak televizijskom Kanalu 2.

On je dodao da Turci ne žele pomoć Izraela.

Odnosi Izraela i Turske, nekada bliskih strateških saveznika, pogoršali su se nakon akcije izraelskih komandosa 2010. godine na turskom brodu kada je ubijeno devet turskih državljana.

U međuvremenu, zvaničnik Ministarstva spoljnih poslova Turske rekao je da Izrael dobio isti odgovor kao i desetine drugih zemalja, jer Ankara još nije zatražila inostranu pomoć.

Strahuje se da je između 500 i 1 000 ljudi poginulo u snažnom zemljotresu koji je danas pogodio jugoistočnu tursku provinciju Van, saopćila je turska opservatorija Kandili.

(SRNA)