Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Nakon džuma namaza u Jordanu održani protesti protiv korupcije

421views

U pojedinim gradovima u Jordanu, nakon džuma namaza, danas su održane demonstracije u kojima su tražene reforme u borbi protiv korupcije i politici.

Demonstracije koje su počele nakon džuma namaza, protestanti su kritizirali kralja Abdulaha zbog ne udovoljavanja zahtjevima za reforme.

Demonstranti koji protestuju zbog povećanja troškova života u zemlji, rekli su da će najavljena povećanja cijena goriva i prehrambenih proizvoda dovesti do novih protesta.

Nakon što je kralj Abdulah formirao vladu, opozicija je saopštila da na vlasti treba biti vlada koju je narod izabrao.

Protestima je prisustvovao i bivši poslanik Ali Delain, koji je upozorio da ravnodušnost prema reformama pokreće neizvjesnost u odnosu prema upravi.

Kralj Abdulah je pod pritiskom zbog demonstracija koje traju već godinu dana za provođenejm reformi, te je zbog godišnjice ”arapskog proljeća” koje se desilo na srednjem istoku i u sjevernoj Africi, bio prinuđen promijeniti četiri različita premijera.

(Anadolija)