Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Nakon američkih i evropske aviokompanije otkazuju letove za Izrael

377views

Dio američkih i evropskih aviokompanija suspendirale su letove u i iz Izraela nakon raketnog napada u blizini Internacionalnog aerodroma Ben-Gurion. US Airways, Lufthansa i Delta su neke od firmi koje su prizemljile svoje avione.

Kompanije su ovakvu odluku donijele nakon upozorenja Američke administracije za civilnu avijaciju (FAA), a nakon što je raketa pala u grad Yehuda, što je samo pet kilometara od aerodroma, javlja Haaretz.

FAA je naredila američkim avionima jučer da ne lete najmanje 24 sata, a u međuvremenu njihove evropske kolege, Evropska agencija za sigurnost zrakoplovstva (EASA) idala je preporuku aviokompanijama da izbjegnu Tel Aviv do daljnjeg.

Iz Lufthanse je saopćeno da su letove suspendirali na 36 sati.

U Utorak je Boeing 747 kompanije Delta iz New Yorka letio iznad Sredozemnog mora za Tel Aviv, ali je se nakon upozorenja okrenuo i sletio u Parizu. U avionu je bilo 273 putnika i 17 članova posade

Ruski avion se jučer također okrenuo na letu prema Tel Avivu i vratio se u Moskvu.

(Klix.ba)