Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Najavljeno otvaranje još jedne istrage protiv Morsija

469views

Egipatske vojne vlasti otvorit će novu istragu protiv u vojnom udaru 3. jula ove godine svrgnutog predsjednika Mohameda Morsija. Istraga u vezi sa slučajem paljenja zatvora Wadi el-Natrun, a koje se povezuje s Morsijem, trebala bi biti otvorena sutra, javlja Anadolu Agency (AA).

Pored suđenja po optužnici u kojoj se Morsi tereti da je naredio ubistva demonstranata prošle godine, sutra će biti otvorena i istraga u vezi sa slučajem zatvora u Wadi el-Natrun, koji se nalazi 100 kilometara sjeverno od Kaira, potvrdio je za AA Morsijev sin i advokat Usame Morsi.

Prema njegovim riječima, istragu će voditi tim kojeg je odredilo Ministarstvo pravde. Usame Morsi je kazao da ne prihvata suđenje niti istragu koja se provodi nad njegovim ocem.

Morsi se tereti da je tokom revolucije 25. januara. 2011. godine zapalio spomenuti zatvor i tako omogućio bijeg zatvorenika.

(AA)