Vijesti

Na Zapadnoj Obali 44 povrijeđenih u sukobu Palestinaca i izraelske vojske

GAZA CITY, GAZA - APRIL 12 : A disabled Palestinian with a crutch use slingshot to throw stones in response to Israeli forces' intervention of "Great March of Return" demonstration near Israel-Gaza border, in east of Shuja'iyya neighborhood, Gaza City on on April 12, 2019. ( Ali Jadallah - Anadolu Agency )
283views

Najmanje 44 osobe povrijeđene su u sukobu Palestinaca i izraelskih vojnika u selu Burqa, u gradu Nablusu, na okupiranoj Zapadnoj Obali, javlja Anadolu Agency (AA).

Sukob između Palestinaca i izraelski vojnika dogodio se nakon što su židovski doseljenici upali u selo Burqa i blokirali puteve prije marša koji je trebao biti organizovan u regiji.

U saopćenju iz palestinskog Crvenog polumjeseca navedeno je kako su izraelski vojnici intervenisali koristeći gumene metke i suzavce kada su Palestinci pokušali spriječiti zatvaranje cesta.

U incidentu su 42 Palestinca povrijeđena gumenim mecima, a dvije osobe na druge načine, dok su 83 Palestinca osjetila posljedice suzavca.

U saopćenju se navodi da je djevojka imala nervni slom nakon što su židovski doseljenici upali u njihove domove, a izraelski vojnici su bacili suzavac na kola hitne pomoći i pričinili materijalnu štetu.

(AA)