Vijestiiiiii

Muslimanski svijete, srami se što si mirno posmatrao genocid nad Rohignja muslimanima!

411views

Budisti se vole predstavljati kao mirotvorci u svijetu. Nažalost, to nema veze sa onim što je stvarna istina o tome  ko su budisti.

Budisti su u Burmi proteklih dvadesetak dana ubili 25 hiljada Rohingja muslimana.

Ovaj strašni genocid dogodio se pred očima cijelog svijeta, naročito pred nemarnim očima muslimanskog svijeta.  Niko od muslimana u svijetu nije digao ni prst da se zaštite Rohignja muslimani. Ovo se posebno odnosi na muslimane u Maleziji i Indoneziji.

Stravične slike stradanja Rohingja muslimana podsjeća na našu Srebrenicu. Za 15 dana genocida nad Rohingja muslimanima, ubijeno je 10 000 Rohingja samo u gradu Sitve, dok je otprilike isto toliki broj ubijen u opštinama Muangdau, Rasedaung i Kjauktau, izvještavaju Rohingja medijski servisi.

Većina njih su ubijeni iz vatrenog oružja, brutalno prebijeni do smrti, ili zapaljeni živi. Najmanje 25 000 kuća Rohingja je zapaljeno, a broj beskućnika prelazi 100 000. Historijski, sličan pogrom nad Rohingja muslimanima se dogodio 1942, 1949, 1967/1968, 1978. i 1991. godine.

Zbog izrazito zvjerskog tretmana nad Rohingja muslimanima od strane Rahina budista i burmanske vlasti, Rohingja muslimani se od strane UN-a tretiraju kao najugroženija nacionalna manjina na svijetu!

Rohingja muslimani danima mole svjetsku javnost za pomoć i stalno dobijaju samo jedan odgovor – sramnu šutnju!

(SAFF)