Vijesti

Muslimanski sajam otvoren u Briselu

298views

U Briselu je organiziran Četvrti muslimanski sajam na kojem su predstavljeni određeni aspekti islama s ciljem uspostavljanja dijaloga između različitih kultura, javlja Anadolija.

Na sajmu koji će biti otvoren do ponedjeljka učestvuje stotinu kompanija, a svoje prozivode izlažu proizvođači odjeće, nakita, izdavačke kuće, turističke agencije…

Kerim Ouachek, koji je jedan od organizatora sajma, kazao je kako i ove, kao i prošle godine, očekuje 20.000 posjetilaca. U sklopu sajma bit će organizirani i različiti paneli.

Palestinski proizvodi

Ove godine svoj štand na sajmu ima i humanitarna organizacija “Islamic Relief” koja je demonstrativno podigla šator kako bi ukazala na probleme sirijskih izbjeglica i njihov život u teškim uvjetima.

“Posjetiocima želimo pokazati na kakav način žive sirijske izbjeglice. Postavili smo šator u kojem se u jednoj sobi nalaze kuhinja, kupatilo i prostor za spavanje”, kazala je volonterka organizacije Leyla Karaca.

Poseban štand je postavljen i za palestinske proizvode, među kojima se nalaze i maslinovo ulje i sapun. Tu se kupovinom proizvoda prikuplja novac koji će biti uručen osobama lošijeg materijalnog stanja.

(Agencije)