Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Mursiju produžen pritvor za još mjesec dana

424views

Izvori bliski egipatskom sudstvu su za Anadolu Agency saopćili da je po četvrti put produžen pritvor svrgnutom egipatskom predsjedniku Mohamedu Morsiju za još 30 dana. Isti izvor je potvrdio da se Morsi tereti po nekoliko optužnica koje su trenutno predmet istrage.

Morsi se tereti za „suradnju i špijunažu sa palestinskim Hamasom“, „organiziranje napada na imovinu i objekte egipatske vojske“, kao i za „učešće u organizaciji bijega zatvorenika iz zatvora Vadi Natrun za vrijeme revolucije u januaru 2011. godine“.

Svrgnutom predsjedniku Morsiju i još 14 zvaničnika Muslimanskog bratstva (Ihvan) podignuta je i optužnica za „podsticanje ubistava demonstranata na trgu ispred egipatskog Predjedništva“. Prvo saslušanje u sudnici najavljeno je za 4. novembrar. Morsijev advokatski tim najavio je da on neće priznati istargu, niti se braniti u ovom slučaju.

(AA)