Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Mursi: Vratit ćemo se, kao što smo i prije

342views

“Svi se trebaju potruditi da se zemlji vrati legitimnost. Vratit ćemo se, kao što je to bilo i ranije“, rekao je svrgnuti egipatski predsjednik Mohammed Mursi. Povjerljivi izvor je novinaru AA otkrio da se Mursi privremeno nalazi u zatvoru Burju’l-Arap, da razgovara sa svojim doktorima, da ima određene zahtjeve u zatvoru, da je dobro raspoložen i da nema zdravstvenih problema.

Izvor je prenio Mursijeve riječi: “Ja sam legitimni predsjednik Egipta i svi se trebaju potruditi da se vrati legitimnost koja je oduzeta vojnim udara. Muslimanska braća nemaju veze s nasiljem i eksplozijama. Muslimanska braća ne ubijaju. Ministar unutrašnjih poslova Ibrahim i oni pod njegovom komandom radili su te stvari kako bi zaplašili narod. To je bio dio plana da se izvrši udar na vlasti. Ali mi ćemo se vratiti, kao što je to bilo i prije”.

On je otkrio da je Mursi također zahtijevao da se oblači kao civil u zatvoru, da jede hranu koja dolazi izvan zatvora kao mjera predostrožnosti, te da može više pratiti vijesti i medije. Svi zahtjevi su mu ispunjeni osim oblačenja, jer je i Mursi morao obući bijele odore koju u Egiptu po zakonu nose zatvorenici.

Mursi neće moći primati nikoga u posjetu prvih deset dana u zatvoru, a neće mu biti omogućeno ni viđanje sa drugim članovima Muslimanske braće koji su u zatvoru.

(AA)