Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Mursi ne odustaje od ustavnih amandmana

414views

Egipatski predsjednik Muhamed Mursi poručio je u ponedjeljak sudskim vlastima da je postupio u skladu sa svojom ovlašćenjima kada je prošle sedmice donio ustavne amandmane kojim je sebe izuzeo iz nadležnosti sudstva.

Mursijev portparol Jaser Ali rekao je novinarima da je predsjednik pružio uvjeravanja najvišim sudijama u zemlji da takvom odlukom ni na koji način ne želi da podrije sudstvo u Egiptu.

Odluka Mursija izazvala je oštre reakcije njegovih protivnika koji su za utorak najavili proteste u Kairu. Svoja okupljanja su najavili i islamisti, koji podržavaju Morsija.

Predsjednik Egipta Mohamed Mursi u četvrtak je donio ustavne amandmane kojima je proširio svoja ovlašćenja, uz obrazloženje da uželi da spriječi ostatke režima Hosnija Mubaraka da ometaju reforme. On je rekao i da su one privremenog karaktera, odnosno da će biti na snazi dok ne bude donijet novi ustav zemlje.

(RSE)