Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Mursi: Egipat nikada neće bankrotirati

401views

Predsjednik Egipta Muhammed Mursi je nakon navoda o lošem ekonomskom stanju u njegovoj zemlji izjavio da Egipat nikada neće doživjeti bankrot.
U obraćanju u skupštini, on je izjavio da će egipatski narod i u budućnosti nastaviti naporno da radi kako bi zemlja ostvarila ekonomski napredak.

“Produktivnost egipatskog naroda je naša velika prednost i sve dok se budemo tako i ponašali Egipat neće pasti na koljena”, kazao je Mursi.
Napomenuo je da je već sada prema nekim ekonomskim pokazateljima Egipat ostvario značajan ekonomski rast u odnosu na isti period prethodnih godina.
“U poređenju sa julom prošle godine, rezerve Centalne banke su porasle za 1,1 milijardu dolara i sada iznose 15 milijadi dolara”, kazao je Mursi.

Istakao je da je povećan i bruto domaći proizvod što je značajan pokazatelj ekonomskog oporavka zemlje.

“U trećem kvartalu ove godine ostvaren ne rast od 2,6 posto, dok je BDP u odnosu na 2010, i 2011. porastao sa 1,8 na 2,2 posto”, izjavio je egipatski predsjednik.

(Anadolija)