Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Mursi: Egipat će ponovo preuzeti lidersku ulogu u Afričkoj uniji

401views

Predsjednik Egipta Muhammed Mursi izjavio je danas u glavnom gradu Etiopije Adis Abebi, kako će njegova zemlja ponovo preuzeti lidersku ulogu u Afričkoj uniji, prenijela je agencija Anadolija.

“Egipat će ponovo preuzeti lidersku ulogu u Afričkoj uniji i učinit ćemo se kako bi smo pomogli održivi razvoj afričkih zemalja”, rekao je Mursi u svom govoru na Samitu afričkih zemalja.

Prema njegovim riječima, Afrika je jedan od prioriteta egipatske vanjske politike jer, kako je rekao, Egipat je uvijek podržavao borbu za nezavisnost afričkih zemalja.

Mursi je dodao kako će otpočeti sa aktivnostima u smjeru formiranja zajedničke tržišne ravnoteže i njegova zemlja će u cilju zajedničke koristi staviti na raspolaganje sve svoje resurse.

On je ukazao na prirodna bogatstva Afrike, ali i rekao kako se resursi moraju koristiti u smjeru stvaranja dodate vrijednosti, jer, kako je dodao, globalna ekonomska kriza je pokazatelj kako razvoj nije moguć samo uz gomilanje kapitala.

(FENA)