Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Muftija tuzlanski u Vlasenici: Bošnjaci žive u nesigurnosti

684views

Muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović posjetio je jučer glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice u Vlasenici Nurdina ef. Grahića povodom nedavnih napada koji su se desili u ovome povratničkom mjestu.
Ocijenjeno je da su verbalni napadi na imama Grahića i džamiju Hajriju izravni napad na samo “biće Bošnjaka” te da se moraju ozbiljno shvatiti.

Sagovornici su također govorili o o teškoj situaciji u kojoj Bošnjaci u Vlasenici žive, a koji su podvrgnuti uvredama, prijetnjama i diskriminaciji.

Muftija Fazlović izrazio je zabrinutost za položaj Bošnjaka i ostvarenje njihovih temeljnih prava u Vlasenici te istakao odlučnost institucija Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini da učine sve što je u njihovoj moći da bi se povratnici zaštitili. Također je najavio da će o svemu informisati najodgovornije predstavnike Bošnjaka na svim razinama vlasti u BiH te da će zatražiti poduzimanje odlučnih mjera, saopćeno je iz Muftijstva tuzlanskog.

(FENA)