Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Moguće odgađanje izbora u Libiji

330views

Prvi slobodni demokratski izbori u Libiji, koji su najavljeni za 19. juni, mogli bi biti odgođeni zbog tehničkih problema i nedostataka.

Na ulicama Tripolija se ne vidi entuzijazam i euforija ljudi zbog približavanja prvih slobodnih izbora, ali je primjetno da oni uživaju u danima slobode i zabave. Osim par predizbornih plakata, na ulicama glavnog grada Libije nema predizborne atmosfere, a kao razlog navodi se nedovoljno pripremljena predizborna kampanja.
Nakon završetka radnog vremena, mladi se okupljaju na Zelenom trgu s kojeg se nekada oglašavao svrgnuti lider Muammer el-Gaddafi. Tu izvode razne akrobacije na motociklima. Oni nešto stariji i porodični stanovnici Tripolija odlučuju se uglavnom za šetnju gradom.

Prema pričama i informacijama, koje neformalno kruže ulicama Tripolija, planirani izbori za 19.juni će najvjerovatnije biti odgođeni zbog tehničkih nedostataka administracije.

(Anadolija)