Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Iz minute u minutu - STANJE U SIRIJI

Moguća masovnija evakuacija državljana BiH iz Sirije

315views

Tim za krizne situacije, koji je formiralo Ministarstvo inostranih poslova BiH, priprema planove za moguću masovniju evakuaciju državljana BiH iz Sirije kojih, kako se procjenjuje, ima više od hiljadu, rekao je Srni pomoćnik ministra za bilateralne odnose Amer Kapetanović.

Kapetanović je naglasio da za sada nema masovnijih zahtjeva za evakuacijama prema Ambasadi BiH u Jordanu iz koje se Sirija nerezidentno pokriva. Ministarstvo inostranih poslova BiH, dodao je, danas je uputilo u Jordan dvojicu iskusnih diplomata koji će biti na ispomoći Ambasadi da bi bila što bolje pripremljena za masovniju evakuaciju.

Prema njegovim riječima, sada ima pojedinačnih zahtjeva na koje Ambasada odgovara hitno i do sada je izdala na desetine putnih listova.

“Uputili smo i dopis Vijeću ministara BiH u kojem smo zatražili alokaciju određenih finansijskih sredstava koja bismo automatski mogli aktivirati u slučaju potrebe. Pripremamo i sveobuhvatnu informaciju za Predsjedništvo BiH”, dodao je Kapetanović.
(SRNA)