Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Iz minute u minutu - STANJE U SIRIJI

Ministar Salehi tvrdi da su “neprijatelji Sirije” poraženi

396views

– Neprijatelji Sirije su poraženi i sirijska vojska korak po korak nadjačava militante, navodi agencija Salehijevu izjavu.

– Sirija je na putu da obnovi mir, izjavio je iranski ministar vanjskih poslova nakon sjednice vlade u srijedu, prenosi Xinhua.

Naglašavajući da bi sirijska opozicija trebala ući u dijalog s vladom, Salehi je izjavio da je Iran spreman da posreduje u pregovorima između vlade i opozicije.

Iranski ministar odbrane, brigadni general Ahmad Vahidi, u srijedu je odbacio navode o prisustvu iranskih vojnih snaga u Siriji, opisujući ih kao propgandu stranih medija koji zataškavaju prisustvo stranih “terorista” u toj zemlji, javila je državna novinska agencija Irna.

Iran, bliski saveznik Sirije, oštro se protivi svakoj formi strane intervencije u Siriji, ali je pozvao sirijsku vladu da sasluša zahtjeve svog naroda i da provede reforme.

(FENA)