Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Merkel: Assad treba da učestvuje u mirovnim pregovorima

396views

Moramo razgovarati s mnogim sudionicima, uključujući i Assada – kazala je Merkel nakon samita lidera EU o trenutnoj izbjegličkoj krizi.
Njemačka kancelarka Angela Merkel smatra da bi sirijski predsjednik Bashar al-Assad trebao sudjelovati u međunarodnoj potrazi za mirnim rješenjem dugogodišnjeg sukoba u toj zemlji.

– Moramo razgovarati s mnogim sudionicima, uključujući i Assada – kazala je Merkel nakon samita lidera EU o trenutnoj izbjegličkoj krizi.

Ona ja dodala da se osim Rusije i Sjedinjenih Američkih Država, Saudijska Arabija, Iran i druge države trebaju pridružiti pregovaračkom procesu.

Predsjednik Francuske Francois Hollande, britanski šef diplomatije Philip Hammond i njemačka kancelarka pozvali su da se ulože dodatni napori, predvođeni UN-om, kako bi se okončali sukobi u Siriji.

Prema izvještaju UN-a, više od 220.000 osoba poginulo je u oružanom sukobu u Siriji koji je počeo 2011. godine, prenosi “Sputnik”.

(Fena)