Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Iz minute u minutu - STANJE U SIRIJI

Maliki: Irak sprečava snabdijevanje Sirije oružjem

351views

Premijer Iraka Nuri el-Maliki izjavio je danas da njegova zemlja čini sve što može da spriječi bilo koga da preko njene teritorije snabdijeva oružjem Siriju, javio je AP. Maliki je kazao da su irački vojnici raspoređeni u blizini granice sa Sirijom da bi spriječili bilo kakvo švercanje oružja i da  postoji potpuna zabrana letova iznad teritorije Iraka za avione za koje se posumnja da prevoze oružje u Siriju.

Prošlog mjeseca Irak je zabranio jednom avionu iz Sjeverne Koreje da uđe u irački zračni prostor, zbog sumnje da prevozi oružje u Siriju, nakon čega su Sjedinjene Američke Države pohvalile vladu u Bagdadu za taj čin, navodi AP.

Američki zvaničnici su prije toga optužili Bagdad da dozvoljava prelete preko svoje teritorije sirijskom savezniku Iranu, u cilju doturanja oružja sirijskim vladinim snaga, što je Irak opovrgao, prenio je Tanjug.

Tokom današnje posjete Pragu Maliki je još jedanput kazao da te optužbe nisu osnovane.

(Fena)