Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Mali: Nova mučionica američke umobolne inkvizicije

451views

Centralna obavještajna agencija (CIA) Sjedinjenih Američkih Država (SAD) nastavlja s ispitivanjem pripadnika oružanih grupa, a koji su zarobljeni tokom vojne intervencije francuske i malijske vojske u Maliju, javio je dopisnik agencije Anadolija (AA).

Ništa što već nije viđeno u američkom nastojanju da neposlušne muslimane prikaže kao krvožedne teroriste opasne za čitav svijet.

Jedan malijski sigurnosni zvaničnik izjavio je da su CIA-ini agenti došli kako bi ispitali zarobljenike za koje se smatraju da sarađuju s Al-Qaidom, a koje zarobljenim drže Francuska, Vlada Malija i vojnici Afričke unije.

“U zatvoru u Maliju nalazi se preko 200 ljudi za koje se smatra da su povezani s pokretima Ensaruddin, Tevhid i Džihad. Za većinu se vjeruje da su militanti, ali među njima se nalaze i veoma važni komandanti”, kazao je sigurnosni zvaničnik za agenciju Anadolija.

Nadalje, navedeni zvaničnik je istakao da se ove osobe nalaze u specijalnim sigurnosnim zatvorima u Bamaku, glavnom gradu Malija. A CIA vjeruje da su povezani sa samim vrhom izmišljene Al-Qaide.

Tako američki estabišment daleko od očiju javnosti sprovodi još jednu epizodu mučenja, prebijanja i nelegalnog držanja u zatvorima, pod krinkom uspostave mira i demokracije.

(Agencije)