Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Malezijski premijer Abdurrezzak u posjeti Gazi

431views

Malezijski premijer Muhammed Necib Abdurrezzak stigao je u Gazzu, javio je dopisnik agencije Anadolija.
Abdurrezzak i 56-člana delegacija te zemlje u Gazzi su dočekani uz najviše počasti. Dočeku malezijskog premijera prisustvovao je i palestinski premijer Ismail Heniyye i drugi visoki dužnosnici.

Prema informacijama iz Ministarstva unutrašnjih poslova, Abdurrezzak će otvoriti školu, posjetiti bolnicu Sifa i zgradu vlade koja je bila meta u posljednjim izraelskim napadima, a održat će i sastanak sa Heniyyeom.

Nakon izraelskih napada na Gazzu u novembru, uočen je porast posjeta međunarodnih predstavnika i visokih dužnosnika u Gazzu.

Prema izvještaju Ministarstva unutrašnjih poslova Palestine, nakon izraelskih napada u novembru, Gazza je 70 puta bila domaćin stranim visokim zvaničnicima među kojima je 14 iz Egipta, devet iz Malezije i šest iz Turske.

Gazzu su posjetili visoki zvaničnici iz muslimanskih zemalja kao što su Alžir, Katar, Liban, Jordan, Indonezija, Mauritanija, Maroko, Sudan i Libija, a i zvaničnici iz zapadnih zemalja poput Italije, Irske, Bugarske, Australije, Njemačke i Švicarske.

(anadolija)