Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Iz minute u minutu - STANJE U SIRIJI

Majka Bašara Asada iz Sirije pobjegla u Dubaji

359views

Anisa Makluf, majka sirijskog predsjednika Bašara al Asada, napustila je Siriju i pridružila se svojoj kćerci u Dubaiju, saopštili su danas sirijski iseljenici i aktivisti iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Maklufova već desetak dana boravi u Dubaiju sa kćerkom Bušrom, jedinom Asadovom sestrom, rekli su ovi izvori.

Bušrin muž, general Asef Šavkat, zamjenik načelnika sirijskog Generalštaba, ubijen je sa još tri visoka oficira u bombašom napadu 18. jula u vojnom štabu u Damasku.

Sirijci koji žive u Dubaiju kažu da se Bušra u septembru doselila u ovaj emirat sa petoro djece, koja sada pohađaju jednu privatnu školu.

Aktivisti tumače odlazak Asadove majke kao još jedan znak da sirijski predsjednik gubi podršku u najbližim krugovima.

Analitičari navode da se on sve više oslanja na mali broj najbližih saradnika, uključujući brata Mahera, koji komanduje Četvrtom brigadom sirijske armije, prenio je AFP.

Druga dva Asadova brata, Basel i Madžd, su mrtvi.

Brojni poslovni ljudi i bogati Sirijci koji su održavali bliske veze sa režimom napustili su zemlju u posljednjih nekoliko mjeseci i prešli u Dubai.

(Srna)