Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Mahathir Muhammed protiv dolaska Busha u Maleziju

588views

Bivši malezijski premijer Mahathir Muhammed oštro je reagovao zbog poziva bivšem američkom predsjedniku Georgeu Bushu, koji je uputila grupa malezijskih poduzetnika, da prisustvuje konferenciji u Maleziji.

Muhammed je u izjavi za medije, nakon što je sud u Kualalumpuru donio odluku o njegovoj tužbi u kojoj je protivi dolasku Busha u Maleziju, rekao da je šokiran činjenicom da je grupa malezijskih poduzetnika pozvala bivšeg američkog predsjednika da održi govor na konferenciji.

“Sud je donio odluku da su Bush i njegovih sedam pomoćnika krivi, jer su dali naredbu za mučenja tokom rata u Iraku, i da su kršili zakon. Dakle, njegov dolazak u Maleziju je spriječen”, rekao je Muhammed.

Isti sud je prošle godine u novembru osudio bivšeg britanskog premijera Tonya Blaira da je 2003. godine osmislio neprijateljski plan prema Iraku.

Mahatir Muhammed je 21 godinu u kontinuitetu vršio dužnost premijera Malezije, a trenutno je predsjednik Malezijske mirovne organizacije.

(Anadolija)