Vijesti

Maglaju potrebne organizovane grupe volontera

491views

U Maglaju se trenutno radi na čišćenju grada, posebno lokacija koje se nalaze u centru grada, s obzirom na to da je nužno osposobiti Dom zdravlja i Vatrogasni centar – rekla je Agenciji Fena volonterka Nadina Habibović iz Maglaja.

Ističe da u grad konstantno dolaze kamioni s hranom i vodom.  Neke zgrade u centru grada imaju struju, a očekuje se da tokom dana 90 posto grada dobije struju.

Habibović naglašava da su Maglaju u ovom trenutku neophodni volonteri, posebno organizovane grupe volontera koji nose sa sobom alat.

-Potrebni su nam voda, čizme, kabanice u slučaju većih padavina, rukavice – podvlači ona.

Dodaje da su sinoć volonteri uspjeli doći do stanovništva u okolnim selima i njima se konstantno dijeli hrana. Jedini problem je sa selima Fojnica, Bradići i Krušik koja su bila odsječena zbog pojave klizišta.

-Prema informacijama koje sam dobila od vatrogasaca, uspjeli su da prokrče put, a i iz pravca Žepča im se može pristupiti, tako da i njima hrana dolazi – kazala je Habibović.

Navodi također da ima informaciju da u Maglaj stiže kamion pomoći koji je Goran Bregović poslao romskom stanovništvu na prostoru općine Maglaj.

(FENA)