Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Ljajić sumnja u ujedinjenje islamskih zajednica

348views

Ministar za rad i socijalna pitanja Rasim Ljajić je izrazio sumnju da će proces objedinjavanja islamskih zajednica da uspije.

“Najbolje bi bilo da oni mogu sami da se dogovore, a iskreno ja ne vidim spremnost ni kod jedne ni kod druge islamske zajednice da se ovaj proces uspješno okonča”, rekao je Ljajić za televiziju B92 i dodao da ne zna ništa o sporazumu o objedinjavanju.

On je naveo i da “i jednima i drugima je dobro i na tom konfliktu opstaju”. “Ko bi znao za Muamera Zukorlića i čime bi se on bavio da imate mirnu stabilnu vjersku situaciju”, tvrdi Ljajić.

“Zato ja nisam siguran da će cio ovaj proces (objedinjavanje dvije Islamske zajednice) da uspije”, rekao je Ljajić, koji je i predsjednik Socijaldemokratske partije Srbije.

Ljajić je rekao i da bi, ukoliko bi se Vlada Srbije na bilo koji način uključila u rješavanje ovog spora, “automatski bili optuženi da mi utičemo i dezavuišemo princip nezavisnosti vjerskih zajednica u Srbiji”.

(RSE)