Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Lider Hamasa podržao palestinski zahtjev u UN-u

287views
Lider Hamasa Haled Mešal je u ponedjeljak rekao palestinskom predsjedniku Mahmudu Abasu da je njegov zahtjev za priznavanje Palestine na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, podržan od Hamasa.

“Haled Mešal je telefonski razgovarao s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom i potvrdio je da je Hamas pozdravio zahtjev u UN-u za postizanje statusa članice posmatrača”, navodi se u saopćenju lidera Hamasa.

Ovo saopćenje, koje je uslijedilo tri dana uoči zvaničnog podnošenja zahtjeva na Generalnoj skupštini u New Yorku za unapređenje statusa Palestine, objavljeno je nakon što su članovi Hamasa u Gazi prošle sedmice odbili dati podršku predsjedniku.

Međutim, Mešal i njegove pristaše odlučili su u ponedjeljak izraziti podršku za ovaj predsjednikov potez, javio je AFP.

“Ovaj potez mora biti u kontekstu vizije i nacionalne strategije kako bi se održale nacionalne konstante i prava zasnovana na elementima moći u rukama palestinskog naroda, od kojih je prvi otpor”, navodi se u Mešalovom saopćenju.

(FENA)