Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Lider Hamasa: Ovo je kraj pobjeda Izraela protiv Arapa

209views
Lider Hamasa Halid Mesal izjavio je u glavnom gradu Sudana Khartoumu da je Izrael iznenađen uzvraćenim raketama iz Gaze.

Mesal poručio da su zvaničnici Izraela doživjeli “veliki šok” nakon ispaljenih rakete na Tel Aviv iz Gaze, javio je dopisnik agencije Anadolija.

“Izrael je doživio šok nakon što je palestinska omladina uzvratila ispaljivanjem raketa na Tel Aviv. Nakon toga, Izrael je zatražio pomoć i podršku Amerike i Evrope”, istakao je Mesal.

Napomenuo je da izraleski političari žele da umiješaju i neke druge zemlje u ovaj slučaj.

“Izrael želi da Amerika i Evropa izvrše pritisak na Egipat da bude medijator između Izraela i Palestine”, kazao je lider Hamasa.

Mesal je dodao da su političke i društvene promjene u pojedinim arapskim zemljama znak slabljenja utjecaja i moći Izraela na Bliskom Istoku.

“Promjene u arapskom svijetu predstavljaju početak kraja pobjeda koje je Izrael ostvario do sada protiv Arapa”, zaključio je vođa Hamasa.

(FENA)