Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Libija: U toku ofanziva na Bani Valid

570views

Libijski pobunjenici pokrenuli su prošle noći ofanzivu na Bani Valid, jedno od posljednjih uporišta snaga lojalnih Muameru Gadafiju, ističući da će ga “pregaziti za nekoliko sati”.
“Spremamo se da uđemo u Bani Valid i borit ćemo se”, izjavio je agenciji AFP jedan od glasnogovornika Nacionalnog prijelaznog vijeća Abdel Aziz na kontrolnom punktu u Šišanu, udaljenom desetak kilometara sjeverno od Bani Valida.

Nešto ranije, jedan od komandanata pobunjenika poručio je snagama lojalnim Gadafiju u Bani Validu da imaju rok do nedjelje ujutru da se predaju. Istovremeno, Gadafijev glasnogovornik Musa Ibrahim izjavio je Reutersu da se Bani Valid neće predati, ističući da su im plemenske vođe i dalje lojalne.

Ranije u toku dana, u Tripoli je stigao specijalni izaslanik generalnog sekretara UN-a Jan Martin.

“Ovdje sam da bi s Nacionalnim prijelaznim vijećem razgovarao o mogućnostima, kako bi UN mogao da pomogne u budućnosti”, rekao je Martin.

On je doputovao u Tripoli nakon što je Ban Ki-moon saopćio da je UN spreman da pomognu u ponovnom uspostavljanju sigurnosti u zemlji.
(FENA)