Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Libija: Demonstranti blokirali poslanike

428views

Demonstranti su u utorak navečer blokirali više od stotinu libijskih poslanika u jednoj zgradi u Tripoliju, tražeći da glasaju o zakonu kojim se zabranjuje političko angažiranje bivšim saradnicima svrgnutog režima.

Demonstranti su spriječili više od 100 poslanika da napuste salu za sastanke gdje su se sastali kako bi glasali o prijedlogu zakona o političkoj zabrani za saradnike bivšeg režima, izjavio je za AFP Mohammed Bagi, jedan od poslanika.

On je rekao da su članovi Glavnog nacionalnog kongresa odlučili jednoglasno odgoditi glasanje kako bi se dogovorili o amandmanima na ovaj zakon.

Glasanje u utorak

Međutim, demonstranti su željeli da zakon bude u utorak izglasan.

Bagi je dodao da članovi Kongresa pregovaraju s demonstrantima kako bi ih uvjerili da ih puste.

Zgrada Nacionalne skupštine u utorak je ponovo osposobljena za rad, nakon što je pretrpjela ozbiljna oštećena tokom pobune koja je dovela do svrgavanja režima predsjednika Muammara Gaddafija 2011. godine, ali su članovi Kongresa odlučili sastanak u utorak održati u prostorijama Meteorološkog instituta, u južnom predgrađu Tipolija.

(AJB)