Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Stanje u Siriji

Libanon: Ubijen poznati simpatizer Bašara al-Asada

502views

Naoružani muškarci ubili su u atentatu u Libanonu poznatog pristašu sirijskog čelnika Bašara al-Asada, što je još jedan znak da se sukob iz Sirije širi na susjednu državu.

Mohamed Dara Džamo, komentator koji je radio za sirijsku državnu televiziju i često se pojavljivao na arapskim televizijskim postajama kako bi branio Asadovu politiku, ubijen je iz vatrenog oružja pred svojim domom u gradu Sarafandu na jugu Libanona.

S njim je bila i njegova supruga, ali ona nije ozlijeđena. Libanonske službe sigurnosti objavile su da za atentat sumnjiče sirijske pobunjenike.

Riječ je o prvom ubojstvu nekog poznatog zagovornika Asada u Libanonu otkad je prije dvije godine počeo sukob u susjednoj Siriji. Atentat je uslijedio nakon što je posljednjih tjedana u Libanonu zabilježeno više napada na šijitsku skupinu Hezbolah, koja je slala svoje borce u Siriju kako bi pomogli snagama Asadova režima.

Libanon, u kojemu je građanski rat završen 1990-ih godina, pokušava ostati izvan sirijskog sukoba kako bi očuvao relativnu stabilnost, ali sukobi između libanonskih skupina koje podržavaju jednu od strana u Siriji postali su sve učestaliji.

(Hina)