Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Stanje u Siriji

Lavrov:Sirijska opozicija želi mirno rješenje krvave krize u zemlji

412views

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas u Moskvi da je učešće Nacionalne koalicije sirijskih opozicionih i revolucionarnih snaga (SMDK) na konferenciji u Ženevi najbolji pokazatelj da i opozicija u Siriji želi mirno rješenje za okončanje sirijske krize.

Tokom sastanka sa predsjednikom Nacionalne koalicije sirijskih opozicionih i revolucionarnih snaga (SMDK) Ahmetom al-Jarbaom održanog u Moskvi, ministar Lavrov je izjavio kako sirijska opozicija želi okončanje rata u Siriji.

“Učešće SMDK-a na mirovnoj konferenciji Ženeva 2 je znak da i oni žele mirno rješenje u cilju okončanja krvave krize u Siriji”, rekao je on.

Dodao je kako ruska vlada podržava svako mirno rješenje oko kojeg se dogovore sirijska vlada i pobunjenici u toj zemlji.

Al-Jarba je istakao kako Rusija ulaže velike napore kako bi se okončao rat u Siriji.

“Odnosi Sirije i Rusije su uvijek bili vrlo snažni kroz historiju. Rusija igra vrlo važnu i značajnu ulogu prema postizanju konačnog mira u našoj zemlji”, kazao je predsjednik Nacionalne koalicije sirijskih opozicionih i revolucionarnih snaga.

(AA)