Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Iz minute u minutu - STANJE U SIRIJI

Lavrov pozvao obje strane na prekid vatre u Siriji

342views
Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov ponovio je da suprotstavljene strane u sukobima u Siriji prvo moraju da obustave nasilje i uspostave prekid vatre prije nego riješe sukobe u zemlji.

“Praktični koraci za prevazilaženje krize moraju početi sveobuhvatnim prekidom vatre, oslobađanjem svih zatvorenika i talaca i isporukom humanitarne pomoći”, rekao je Lavrov na 67. sjednici Generalne skupštine UN u NJujorku.

Ovi koraci, ističe Lavrov, stvoriće uslove za unutar-sirijski dijalog.

„Sukobljene strane moraju da sjednu zajedno sa pregovarački sto i nađu kompromis  u vezi sa suštinskim reformama koje će odgovorati svim Sirijcima i obezbijediti mir i sigurnost svim etničkim i vjerskim grupama“, dodao je Lavrov.

Prema podacima različitih sirijskih opozicionih grupa, od početka demonstracija protiv sirijskog predsjednika Bašara al Asada u martu 2011. sirijski sukob eskalirao je u sveopšti građanski rat u kome je poginulo najmanje 20.000 ljudi.

(RSE)