Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Iz minute u minutu - STANJE U SIRIJI

Lavrov: Nećemo skrivati Assada

255views

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov demantovao je navode da će se sirijski predsjednik Bashar Al-Assad skriti u Rusiji, te rekao da Rusija takvo nešto neće prihvatiti.

“Nećemo pozivati Assada da odstupi sa pozicije. Ali ne iz razloga što mislimo da on to neće uraditi. Ako Assad odluči da odstupi sa funkcije, to će biti njegova odluka. Dok Sirija bude demokratska, slobodna, i zemlja koja brani prava svojih manjima, za nas neće biti važno ko vodi tu zemlju”, pojasnio je Lavrov.

Analizirajući trenutno stanje sirijske krize, Lavrov je upozorio da bi moglo doći do sukoba među različitim grupacijama među pripadnicima većinske vjere u toj zemlji.

Lavrov je spomenuo i hemijsko oružje koje posjeduje Sirija i rekao da su američki stručnjaci uspostavili komunikaciju sa sirijskim zvaničnicima, te da postoji garancija kada je u pitanju sigurnost hemijskog oružja.

(Anadolija)