Vijesti

Kuvajt poslao BiH 150.000 KM pomoći

434views

Država Kuvajt uputila je iskreno saučešće Bosni i Hercegovini povodom katastrofalnih poplava koje su zadesile BiH, ljudskih i materijalnih gubitaka, te su i Vlada i građani Kuvajta izrazili svoju solidarnost sa građanima BiH. Polazeći od svoje humane uloge, Država Kuvajt želi pružiti podršku i potporu BiH. Nasser Riden Thamer Al-Motairi, Ambasador Države Kuvajt u BiH, susreo se u odvojenim susretima sa Ministrom za ljudska prava i izbjeglice BiH Damirom Ljubićem, te Reisu-l-ulemom Islamske zajednice u BiH, Husein ef. Kavazovićem s ciljem razmatranja najnužnijih potreba u ugroženim područjima.

Kuvajtski komitet za pomoć i Međunarodna humanitarna organizacija El-Rahma odredile su kao prvu pomoć više od 150.000 KM za pomoć ugroženim područjima, te je danas prvi konvoj pomoći krenuo prema Maglaju.

Ambasador Al-Motairi je naglasio da će Komitet kuvajtsko-bosanskog prijateljstva izvršiti obnovu nekih od oštećenih objekata, te da postoji koordinacija između Ambasade i kuvajtskih biznismena u BiH radi pružanja pomoći nastradalim područjima novčano i materijalno, saopćeno je iz Ambasade Kuvajta u BiH.

(FENA)