Vijesti

Kupreški načelnik najavio obnovu ‘Herceg-Bosne’

466views

Perica Romić (HDZ BiH), načelnik općine Kupres, na obilježavanju 20. godišnjice oslobođenja Kupresa i osme godišnjice od osnivanja Udruge specijalne policije „HRHB“, najavio je obnovu „Herceg-Bosne“.

Nakon slavljeničkog intoniranja samo hrvatske himne i uz prisustvo samo predstavnika bivšeg HVO-a i HV-a, odnosno, kao i ranijih godina bez predstavnika Armije RBiH (koja je u oslobodilačkim akcijama prva odškrinula Kupreška vrata i pozvala HVO da ušeta u grad kako bi združenim snagama krenuli prema Šipovu, Mrkonjić-Gradu, Banjoj Luci i Prijedoru), prisutnima se u „Hrvatskom domu kulture“ obratio mlađahni načelnik Romić, rekavši između ostalog: „Imamo svoju BiH, ali nemamo u njoj „Herceg-Bosne“, ali ćemo doći do nje, i bit će je, jer smo to dužni zbog onih kojima smo danas vijence polagali“.
 
Uslijedio je očekivani aplauz podrške, dok niko nije ni spomenuo himnu BiH, koja nije intonirana, ali je zato gradonačelnik Vukovara Ivan Penava „dobronamjerno“ zamjerio što je u izvedbi kraćena himna Republike Hrvatske.

(Avaz)