Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Korzika: Zapaljena muslimanska dvorana za molitvu

515views

Muslimanska dvorana za molitvu teško je oštećena u požaru tokom noći u Ajacciou, glavnom gradu francuskog otoka Korzike, rekli su lokalni zvaničnici, četiri mjeseca nakon što je druga takva dvorana poharana.

U subotu ujutro u 5:00 sati požar je teško oštetio salu za molitve muslimana na ulazu u Ajaccio, u četvrti Mezzavia, rekao je tužilac Republike Ajaccio Eric Builard, preciziravši da je vjerovatan “kriminalni uzrok”.

Niko nije povrijeđen u požaru, koji policija istražuje kao podmetnut, nakon što je pronašla dva odvojena izvora vatre unutar dvorane.

“Ovo je neprihvatljivo”, rekao je gradonačelnik Ajaccioa Laurent Marcangeli za informativnu televizijsku stanicu iTELE.

Raniji napadi

“Ova mjesta nisu dovoljno zaštićena.”

Sala za molitve, koja se nalazi iza nogometnog stadiona ekipe Gazelec d’Ajaccio, jedna je od dvije najveće u gradu i već je bila predmetom vandalizma u prošlosti.

Krajem decembra Korziku su potresli rasni nemiri, kada su vatrogasci u Ajacciou napadnuti u četvrti s većinskim imigrantskim stanovništvom, a muslimanska dvorana za molitve napadnuta u protivimigrantskim demonstracijama koji su uslijedili.

(Agencije)