Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Stanje u Siriji

Kongres tek za tjedan dana odlučuje o Siriji

353views

Glasanje u Senatu o prijedlogu rezolucije kojim bi se dala podrška američkom predsjedniku Baracku Obami za izdavanje zapovijedi za zračne udare na Siriju ne treba očekivati prije kraja iduće sedmice, prenosi agencija AP.

Američka agencija navodi kako bi do glasanja u Kongresu moglo doći nakon toga, odnosno u sedmici između 16. i 23. septembra.

Iduće sedmice u Washington dolazi glasnogovornik opozicijske Sirijske nacionalne koalicije Khaled Saleh koji će se tokom boravka u američkoj prijestolnici sastati s predstavnicima administracije i Kongresa.

Navodno je, po istraživanjima javnog mnijenja, najmanje 48 posto anketiranih Amerikanaca protiv intervencije, 29 posto je podržava, a 23 posto je neodlučno.

Ankete koje su prethodnih dana provele vodeće agencije i Washington Post govore da u ovom trenutku većina kongresnika i senatora ne podržava ideju o intervenciji.

(AJB)