Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Kofi Annan optimista nakon razgovora sa Basharom al-Assadom

420views

Izaslanik UN i Arapske lige za Siriju Kofi Annan rekao je danas da je “optimista” poslije drugog kruga razgovora sa sirijskim predsjednikom Basharom al-Assadom o tome kako okončati višemjesečno nasilje u Siriji.

Nedjeljni sastanak Annan – Al Assad, kao i onaj od subote, imao je za cilj da se pregovorima dođe do rješenja krize u zemlji, u kojoj godinu dana ne prestaju protesti protiv vlade.

Prema navodima UN, u vladinom suzbijanju protesta je u posljednjih godinu dana ubijeno 7.500 ljudi.

“Da optimista sam. Biće teško, ali treba da se nadamo”, rekao je Annan novinarima poslije razgovora sa sirijskim predsjednikom u Damasku.

On je rekao da je “situacija toliko loša i opasna da ne smijemo dozvoliti neuspjeh”.

Annan je prethodno rekao da je podnio “niz konkretnih prijedloga”, koji bi mogli da imaju efekta na terenu i da pomognu da se pokrene proces ka okončanju krize.

Razgovori su bili usresređeni na potrebu da se odmah prekine nasilje i ubijanje, da se dozvoli pristup humanitarnim agencijama i da počne dijalog.

Sirijski predsjednik Al Assad u subotu je odbacio politički dijalog, dok “oružane terorističke grupe” operišu u zemlji.

(Onasa)