Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Klinton poziva na dijalog u Egiptu

264views

Američka državna sekretarka Hilari Klinton pozvala je danas sve strane u Egiptu da se uključe u razgovore i osiguraju političku tranziciju nakon što je predsjednik Muhamed Mursi preinačio odluku vojske o raspuštanju parlamenta.

“Snažno se zalažemo za dijalog i zajedničke napore svih da se riješe problemi koji su razumljivi, ali se moraju riješiti kako bi se izbjegle poteškoće koje bi mogle da ometu tranziciju”, rekla je ona.

Klintonova je ovo rekla na konferenciji za novinare u Hanoju tokom  posjete u okviru azijske turneje  tokom  koje će posjetiti i Kambodžu, gdje će krajem sedmice učestvovati na sastanku ministara spoljnih  poslova, podsjeća Rojters.

Egipatski parlement danas se okupio na sastanku, bez obzira što je Vrhovni sud Egipta juče odbacio kao neustavan Morsijav dekret od nedjelje, kojim je pozvao na ponovno uspostvljanje zakonodavnog doma.

(RSE)