Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Kandil: Parlamentarni izbori u Egiptu krajem godine

440views

Premijer Egipta Hisham Kandil rekao je da će parlamentarni izbori u njegovoj zemlji biti održani krajem tekuće godine, odmah nakon pripreme novog Ustava, javio je dopisnik agnecije Anadolija iz Kaira.

Prvi čovjek egipatske vlade, u svom govoru na jednoj ekonomskoj konferenciji u Kairu, napomenu je da Ustavna komisija radi na izradi novog Ustava, te da kako on lično, niti bilo koji drugi dužnosnik, nemaju uticaja na rad ove komisije.

“Nakon prpireme Ustava i formiranja izbornih tijela, održavanje parlamentarnih izbora očekuje se krajem  2012. godine”, rekao je Kandil.

Vrhovni sud u Egiptu odobrio je prije nekoliko dana raspustanje parlamenta ove zemlje, potvrđujući tako ranije donešenu odluku, pozivajući se na zakonske neregularnosti tokom izbora, odnosno djelimičnu neustavnost zakona po kojem su provedeni izbori.

(Anadolija)