Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Kanada uputila 25 miliona dolara palestinskim izbjeglicama

531views

Kanadska ministrica za međunarodni razvoj Marie-Claude Bibeau potvrdila je da je njena zemlja poslala 25 miliona dolara za pomoć palestinskim izbjeglicama koje borave u Siriji i Libanonu, javlja Anadolu Agency (AA).
U pisanoj izjavi kanadske ministrice navedeno je kako je pomoć palestinskim izbjeglicama u vrijednosti od 25 miliona dolara upućena putem Agencije Ujedinjenih naroda za pomoć palestinskim izbjeglicama na Bliskom istoku (UNRWA).

Ona je poručila kako je 20 miliona namijenjeno palestinskim ženama i djeci, te da će se ovaj novac iskoristiti za obrazovanje, zdravlje i temeljne potrebe izbjeglica, dok će preostalih pet miliona dolara biti korišteno za UNRWA-in program za hitnu pomoć u Siriji.

“Palestinske izbjeglice zaslužuju da steknu osnovno obrazovanje, da imaju adekvatnu zdravstenu uslugu, te ostale potrebe. Naša pomoć je sastavni dio dugogodišnjih napora kako bi u regiji bio postignut mir i stabilnost. Kanada pomaže agenciji UNRWA i naše opredjeljenje je pružanje podrške milionima palestinskih izbjeglica”, piše u izjavi kanadske ministice Bibeau.

(AA)