Vijestiiiiii

Kakva pitanja LOT-ovci postavljaju Bošnjacima po selima Tešnja?!

670views

Na susretu postavljen niz čudnih pitanja od saradnje sa muslimanskim humanitarnim organizacijama do traženja stava Bošnjaka prema Turskoj i njenom uticaju na Balkanu i u BiH, kao i odnosu prema pripadnicima turske vojske.

Na susretu postavljen niz čudnih pitanja od saradnje sa muslimanskim humanitarnim organizacijama do traženja stava Bošnjaka prema Turskoj i njenom uticaju na Balkanu i u BiH, kao i odnosu prema pripadnicima turske vojske

Postoje li mogućnosti za nove sukobe i rat u Bosni i Hercegovini, bilo je jedno od pitanja koje je šokiralo predsjednika savjeta i sekretara mjesne zajednice Raduša prilikom nedavnog susreta s predstavnicima poljskih pripadnika LOT tima EUFOR-a stacioniranog u Tesliću.      

Vrlo je zanimljivo da je MZ Raduša smještena u općini Tešanj i da se nalazi na administrativnom razgraničenju sa Republikom Srpskom, odnosno opštinom Teslić u tom entitetu.

Gore priče od terena

Predsjednik Savjeta MZ Raduša Smajl Jabandžić u današnjem razgovoru za Oslobođenje ocijenio je kako smatra “da su predstavnici LOT tima EUFOR-a izašli iz svojih okvira u odnosu na standardna pitanja i teme o kojima se razgovaralo na dosadašnjim redovnim susretima”.

– Bošnjaci nisu željeli ni protekli rat i učinili su sve da do njega ne dođe, a novi sukobi su mogući samo ukoliko to bude željela međunarodna zajednica, odgovoreno je predstavnicima poljskih pripadnika LOT tima EUFOR-a.

Predstavnici mjesne zajednice nisu, kaže Jabandžić, tražili pojašnjenje zašto se postavlja pitanje o mogućim novim sukobima i ratu u BiH, ali da je od poljskih pripadnika zatražen odgovor šta su u okviru priprema za misiju u BiH čuli o stanju u našoj zemlji i jesu li na terenu zatekli bolje ili gore stanje od onoga kako im je prezentirano.

(Oslobodjenje)