Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Kabul zabranio sve pakistanske novine

339views

Afganistan je zabranio sve pakistanske novine zbog propagande protiv vlasti u Kabulu, saopštilo je danas afganistansko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

“Pakistanski listovi puni su izjava u kojima se iznose tvrdnje da aFganistanska administracija ne predstavlja dobro svoj narod i da su njeni saveznici iz NATO okupirali zemlju, umjesto da pružaju bezbjednosnu podršku”, izjavio je portparol ovog ministarstva Ihsanudin Taheri.

On je dodao da neki listovi prenose govore talibanskih pobunjenika u vrijeme kada vlasti pokušavaju da uključe talibane u mirovne razgovore radi okončanja jedanaestogodišnjeg rata, prenio je Rojters.

“U potpunosti odbacujemo takve izjave, a ova zabrana to pokazuje”, rekao je Taheri i dodao da odluku može da poništi samo ministarski ukaz.

Afganistanskoj graničnoj policiji naređeno je da pretrese radnje u istočnim provincijama uz granicu sa Pakistanom i zaplijeni sve kopije pakistanskih novina.

Ovo istočno područje Afganistana bilo je u fokusu operacija stranih i aFganistanskih trupa protiv pobunjenika tokom ljetnih mjeseci, uoči povlačenja NATO do kraja 2014. godine.

(RSE)