Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Jordan: Protest protiv novog zakona o slobodi medija

265views

U Jordanu su održani protesti protiv novog prijedloga zakona kojim vlada te zemlje želi kontrolisati i regulisati slobodu medija i internet stranica.

Kada su pokušali otvoriti neke internetske stranice, korisnici su se danas susreli sa porukom: “Ova stranica je zatvorena zbog kontrole medijskog zakona i pristupa internetu”. Pojedine stranice su u znak protesta protiv novog zakona zatamnile ekrane.
Vijeće ministara Jordana je 22. augusta prihvatilo novi nacrt o kontroli medija i interneta. Novi zakon se sljedeće sedmice treba biti poslan Parlamentu.

Pokret mladih islamista u Jordanu je u pisanom saopćenju objavilo mišljenje u kojem ukazuje na činjenicu da bi ovakav slijed događaja značio tjeranje javnosti da prihvata politiku Vlade, koja joj je nametnuta.

Sindikat novinara u Jordanu saopćio je kako se nada da će Parlament odbiti novi zakon, iako, kako su kazali, “internet stranice trebaju preuređenje”.

(Anadolija)